Gezond Veilig Vitaal

Innovatiefonds Twente en Innovatiefonds Overijssel samen verder

Innovatiefonds Twente BV en Innovatiefonds Overijssel I BV zijn gefuseerd. De samensmelting van deze 2 fondsen in de regio betekent een naadloze overgang van de investeringen en activiteiten van Innovatiefonds Twente naar Innovatiefonds Overijssel I.

SamenTwente kan zich nu volledig richten op gezonde, veilige en vitale inwoners van Twente. “Een win-win situatie ,” aldus Samantha Dinsbach, secretaris/directeur van SamenTwente.

Duurzame versterking van de sociaaleconomische structuur

Het doel van Innovatiefonds Twente, opgericht in 2014, was de duurzame versterking van de sociaaleconomische structuur van Twente en het vergroten van de concurrentiekracht van dit gebied.

SamenTwente (voorheen Regio Twente), enig aandeelhouder van Innovatiefonds Twente, heeft sinds 2022 een andere focus: een gezond, veilig en vitaal Twente. Daardoor paste het aandeelhouderschap van een economische entiteit niet langer binnen dit kader. Na zorgvuldig onderzoek en overleg met de Twentse gemeenten bleek een fusie van Innovatiefonds Twente met Innovatiefonds Overijssel I de beste keuze. Oost NL was fondsmanager van beide fondsen en blijft zich als fondsmanager van Innovatiefonds Overijssel inzetten voor het duurzaam versterken van de regionale economie in Twente en Overijssel. Provincie Overijssel is aandeelhouder van Innovatiefonds Overijssel I.

Met deze fusie wordt het fondsbeheer efficiënter en vormt het één aanspreekpunt voor startups en het innovatief mkb die willen vernieuwen. “De doelstellingen van de beide fondsen sluiten goed op elkaar aan. De fusie van IFT en IFO is in dat licht een logische stap, die resulteert in een nog effectievere ondersteuning van innovatieve ondernemingen in onze provincie. We kijken uit naar de kansen die dit biedt voor verdere ontwikkeling van Twente,” aldus gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van provincie Overijssel.