Gezond Veilig Vitaal

De ervaringen van Samantha Dinsbach samengevat in een boek

“We hebben een enorme veerkracht laten zien. Waren we er klaar voor? Nee. Op een pandemie als deze was niemand voorbereid. Hebben we het gefikst? Ja. Ik ben trots op onze prestatie”– aldus Samantha Dinsbach in het boek ‘De veerkracht van Nederland’.

Dit boek, uitgebracht door het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV), bestaat uit een verzameling van verhalen, lessen en visies op de publieke veiligheid van Nederland en de veerkracht van onze samenleving. Aan het woord komen bestuurders, hulpverleners, experts en inwoners. Stuk voor stuk mensen die zeggen waar het op staat en daarmee stof tot nadenken geven.

Prachtig dat ook onze ervaringen zijn vastgelegd in dit boek. Samantha werpt in haar artikel een blik terug en kijkt vooruit: ‘De ervaring van de pandemie gooien we niet weg. Wat we tijdens de pandemie nog moesten ontdekken, leggen we nu vast in concrete plannen.’

Lees het hele verhaal NIPV boek De veerkracht van Nederland (adobe.com)