Gezond Veilig Vitaal

Het verhaal van kwaliteitsadviseurs Ellen en Marga

Kwaliteitsadviseurs Ellen Westerveld en Marga van der Wielen

Ellen Westerveld:

Na mijn studies hbo-Verpleegkunde en Gezondheidswetenschappen ging ik in 2001 bij GGD Twente aan het werk als jeugdverpleegkundige. Na een tijdje kon ik binnen de Jeugdgezondheid (JGZ) doorstromen naar de functie van kwaliteitsadviseur. Dat paste helemaal bij mijn opleiding en hoe ik graag wil werken. Ik maakte deel uit van de stafafdeling JGZ. Met elkaar gingen we voor dezelfde doelen en werkten we intensief samen. Optimaliseren van de dienstverlening was en is altijd ons hoofddoel. En ook al waren we toen nog geen team, als kwaliteitsadviseurs werkten we al veel samen binnen de organisatie. Sinds 1 januari 2023 bestaat het team Kwaliteit & Arbo, als onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering van SamenTwente. Ik vind dit een goede ontwikkeling. Zo kunnen we kwaliteit nog beter op de kaart zetten en wordt de samenwerking tussen ons als kwaliteitsadviseurs beter.

Marga van der Wielen:

Als ik mezelf zou beschrijven voordat ik binnenkwam bij SamenTwente (toen nog Regio Twente) dan zou ik zeggen dat ik een nieuwsgierige jobhopper was. In mijn Twentse werkbare leven van 1990 tot februari 2005 fladderde ik (vooral als uitzendkracht) van de ene naar de andere baan. Leuk om te doen en heel leerzaam en afwisselend. Zo kwam ik in februari 2005 als uitzendkracht binnen bij Regio Twente. Ik wist nog niet dat dit het einde van mijn jobhop-carrière betekende. Ik kreeg de kans binnen de organisatie door te stromen en steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik heb nu mijn zesde functie binnen de organisatie. Allemaal afwisselende functies waarin ik me niet hoefde te vervelen en veel geleerd heb. Ik kreeg de mogelijkheid trainingen en scholingen te volgen, me steeds verder te ontwikkelen en door te groeien. En ik had en heb leuke collega’s waar ik veel van heb geleerd. Kortom, het is een heel afwisselende functie waar ik blij van word. Ik blijf leren en mijn pensioen komt steeds meer in zicht.

Het is goed dat ons team groeit

Het team Kwaliteit & Arbo adviseert en ondersteunt de hele organisatie op het gebied van kwaliteit en sinds kort ook arbo. Iedereen heeft zijn of haar eigen taakgebied. Zo heeft Ellen de afdeling Jeugdgezondheid (JGZ) van GGD Twente als aandachtsgebied en Marga de afdeling Bedrijfsvoering van SamenTwente. De andere collega’s ondersteunen de Algemene Gezondheidszorg (AGZ), de Stafafdeling en de Corona-afdeling van GGD Twente. Verder is er een  kwaliteitsadviseur voor Veilig Thuis Twente (VTT) en de Organisatie voor Zorg Jeugdhulp in Twente (OZJT).

Ellen en Marga: Het is goed dat ons team groeit en dat alle organisaties binnen SamenTwente betrokken zijn bij het beleid over kwaliteit en arbo. We gebruiken allerlei kwaliteitsinstrumenten om de organisatie te ondersteunen en continu te verbeteren. Denk hierbij aan procesoptimalisatie (met onder andere de Lean-methodiek), risicomanagement en directiebeoordeling. Daarnaast nemen we deel aan diverse ad hoc-projecten. Op het gebied van arbo hebben we nauw contact met de afdeling P&O en zijn we bezig met een inwerktraject. Kortom, we hebben echt een erg leuke, afwisselende en verantwoordelijke baan.

Het kan altijd beter

Ellen en Marga ondersteunen de afdelingen en organisaties van SamenTwente zodat zij op hun beurt de inwoners van Twente en de gemeenten goed kunnen bedienen. Ellen en Marga: Dat is erg leuk en afwisselend werk. Ook zijn er genoeg kansen om een keer iets anders te proberen. In de vorm van een project of door intern over te stappen naar een andere functie, afdeling of organisatie. Dat de dienstverlening binnen SamenTwente kwalitatief goed is, is wat ons betreft vanzelfsprekend. Maar ook vinden we het vanzelfsprekend dat het altijd nog beter kan. Dat maakt werken voor SamenTwente erg leuk!