Gezond Veilig Vitaal

Het verhaal van Bastiaan Kroezen, teamleider Informatiemanagement en Technologie

“Als je het snel zegt, valt het bijna niet op, maar ik werk inmiddels al 20 jaar bij SamenTwente, voorheen Regio Twente. Een mooi bedrijf waar geen jaar hetzelfde is.”

Teamleider IM&T bij SamenTwente, Bastiaan Kroezen, over werken bij  SamenTwente

Bastiaan Kroezen, teamleider IM&T bij SamenTwente

“Toen ik in 2002 bij Regio Twente begon, kwam ik net kijken in de ICT wereld en was ik op zoek naar een uitdagende baan.

Ik ben begonnen als ICT systeembeheerder en werkte hard om mezelf te bewijzen. Ik was vastbesloten om de vaardigheden en kennis op te bouwen die nodig waren om in deze branche succesvol te zijn.

Bij SamenTwente heb ik de kans gekregen om meerdere functies te vervullen.

Van systeembeheerder tot projectleider, en van ICT-coördinator tot nu teamleider Informatiemanagement en Technologie (IM&T).

Meebewegen

Doordat de organisatie meebeweegt met de maatschappelijke opgaves en ontwikkelingen, de technische wereld sterk verandert en de wet- en regelgeving strenger aan het worden is, moet mijn afdeling daarop meebewegen en zich aanpassen. Dat brengt complexe vraagstukken met zich mee; zoals een naamsverandering, door de aanpassing van Regio Twente naar SamenTwente, waardoor ook onze ICT-omgeving aangepast moest worden, of in 2008 toen we 300 extra medewerkers kregen door de integrale aanpak van de Jeugdgezondheid in Twente. Maar ook door corona kregen we 1500 extra medewerkers waar we de dienstverlening voor moesten inrichten als afdeling IM&T.

SamenTwente is samenwerken

In mijn huidige functie als teamleider IM&T werk ik samen met functioneel beheerders, met techneuten en informatie- en privacy toppers, om te zorgen voor een stabiele en betrouwbare werkomgeving, waarin voldoende aandacht is voor informatieveiligheid en privacy.

SamenTwente is het samenwerkingsverband van de 14 Twentse gemeenten. We werken dus veel samen met gemeenten om ontwikkelingen op te pakken. Dit kan zijn op gezamenlijke inkoop van IT apparatuur, gezamenlijke aanschaf van software of gewoon om met elkaar te sparren op onderwerpen in kennisgroepen.

Uniek voor onze organisatie is dat we met 1 poot in de gemeentelijke wereld staan en met een andere poot in de gezondheidswereld.

Daardoor praten we met gemeenten, gemeentelijke samenwerkingsverbanden, maar ook met onze koepelorganisatie GGD GHOR, andere GGD-en in Nederland en zorginstellingen in Twente.

Die samenwerking ervaar ik als waardevol en zorgt er voor dat we uitgedaagd worden om niet in ons eigen wereldje te blijven, maar over de heg bij de buren willen kijken.

De bedrijfscultuur in onze organisatie is open, transparant en verantwoordelijk. We werken graag samen met collega’s en ketenpartners. We voelen ons verantwoordelijk voor de gezondheid van de Twentse inwoners. Daar werken we uiteindelijke voor, voor onszelf, onze buren, familie en voor jou!

Bevlogen professionals

De collega’s zijn allemaal bevlogen professionals op hun vakgebied. Of het nu gaat om de assistentes op een consultatiebureau, artsen infectieziekten, website beheerders of dataspecialisten, financieel specialisten, of collega’s die werken bij Veilig Thuis Twente, de SOA- of Tuberculose bestrijding, het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag of bij het team P&O of Communicatie, etc.

Allemaal hebben we uiteindelijk hetzelfde doel, werken aan een gezond, veilig en vitaal Twente. Dat maakt de saamhorigheid in onze organisatie groot en vanuit dat gezamenlijke doel is het ook écht leuk om met al deze collega’s samen te werken.”